Suolahuone Turussa - 
luonnonmukaista hoitoa 

Terveyttä ja hyvinvointia suolahuoneesta Suolahuone on vuosisatoja vanha hoitomuoto. Jo keskiajalla munkit käyttivät suolahoitoa hoitaessaan sairaita suolaluolissa. Myös suolakaivoksissa työskentelevillä on havaittu esiintyvän vähemmän keuhkosairauksia kuin muilla.

Luonnonmukaisena hoitona suolahuone soveltuu erityisen hyvin hengitystie- ja iho-ongelmien hoitoon. Suolahuonehoidossa suolahiukkasia puhalletaan huoneilmaan tähän tarkoitukseen kehitetyllä suolageneraattorilla. Suolahiukkaset kulkeutuvat hengityksen mukana kaikkialle hengitysteihin lievittäen monenlaisten hengitystiesairauksien oireita, muun muassa limakalvojen turvotusta.

Suolahuoneesta on hyötyä myös kuivan ihon ongelmiin. Moni kärsii kuivasta ihosta, erityisesti talviaikaan. Suolahiukkaset keräävät itseensä ilmasta kosteutta ja tunkeutuessaan ihohuokosiin ne tekevät ihosta kosteamman ja kimmoisamman. Samalla hiukkaset tuovat lievitystä moniin iho-oireisiin. Suolahoitoa kokeilleet ovat huomanneet tulevansa toimeen vähemmällä lääkityksellä tai jopa täysin ilman lääkitystä. Neuvottele kuitenkin aina kaikissa lääkkeidenkäyttöön liittyvissä asioissa lääkärisi kanssa.